duminică, 10 martie 2013

Cum sa faci bani din Fotografii

Iti place fotografia si esti talentat?


 Afla cum poti sa faci bani din acest hobby, cum poti sa scoti bani din vanzarea de fotografii, imagini si poze pe site-uri de profil. Poti sa vinzi fotografiile online pe comunitati sau site-uri de tip stock. In continuare iti voi explica ce inseamna “fotografia de stock” si cum poti castiga sume de bani (mai mici sau mai mari) din vanzarea fotografiilor tale pe site-uri de stock, mai ales ca din ce in ce mai multi fotografi vor sa castige bani din pasiunea lor pentru fotografie si vor sa vanda imaginile pe internet.

  De ce se fac vanzari-cumparari pe internet? Ei bine, sunt multe persoane sau companii care nu vor sa angajeze persoane pentru a face fotografii, ci prefera sa caute pe internet, pe site-uri de stock, fotografiile necesare in diferite proiecte. Cumparatorii au nevoie de poze si imagini pentru diverse lucruri: proiecte online si publicarea pe site-uri de exemplu, sau companiile au nevoie pentru a face postere promotionale. Internetul este piata preferata pentru ca preturile sunt convenabile si oferta este mult mai mare. Site-urile de stock reprezinta o piata digitala care intermediaza vanzarea de fotografii, si opresc un comision din fiecare vanzare.
  
 Cum poti sa vinzi fotografii pe aceste site-uri? Inainte de a incepe sa vinzi trebuie sa ai in vedere anumite lucruri. Cel mai important este sa te intrebi daca tu ai fi in locul altora ai da banii pe fotografiile tale? Sau mai exact, se merita ca cineva sa iti cumpere fotografiile? Daca nu, atunci incearca sa faci fotografii cat mai profesioniste, invata tehnici de fotografiere si foloseste aparate cat mai performante. Cu cat calitatea imaginilor este mai buna cu atat ai mai multe sanse sa faci vanzari. Incearca sa faci fotografii cat mai unice, cu o rezolutie cat mai mare si care sa spuna o poveste. Ca in “Filantropica”: Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana. Deci conteaza subiectul fotografiei. Ah, si nu folosi Photoshop. 

 Unde sa vinzi fotografiile tale originale? Pai trebuie sa ai in vedere ca exista doua tipuri de site-uri: site-uri de stock(macrostock) unde se accepta doar fotografii profesioniste care se vand la preturi destul de ridicate si site-uri de microstock se accepta si fotografii de duzina sa zicem, dar se vand la un pret mai redus, de la 0,50$ la cativa dolari. Fiecare imagine poate fi vanduta de mai multe ori. Eventual puteti vinde si pe forumuri sau site-uri personale, doar ca aveti mai putine sanse sa intalniti un cumparator. 
In continuare va voi prezenta cateva site-uri cu fotografii de stock, ramane la alegerea voastra unde sa va inregistrati: shutterstock.com  fotolia.com  dreamstime.com  istockphoto.com  123rf.com  bigstockphoto.com      the3dstudio.com  crestock.com  photostockplus.com  canstockphoto.com  depositphotos.com  corbisimages.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu